Sachsenhausen

Dag 3 - Vi svenskar samlades utanför skolan för att sedan åka S-bahn till Oranienburg där Sachsenhausen koncentrationsläger låg. Där fick vi en guide som berättade en massa saker om lägret och visade oss runt de olika ställena. Jag fick rysningar av att bara vara på lägret, det kändes så himla hemskt att vara där. Historian där är så otäckt men samtidigt så intressant. Aldrig mer vill jag dit igen...

Freetime

Guten Morgen! Tänkte bara skriva lite snabbt innan jag drar med min tysk till skolan. Idag ska vi gå med gruppen och tyskarna ska ha lektioner. Vi ska besöka Sachsenhausen och efter det hade vi svenskar tänkt och dra till stan själva för att shoppa! Kommer säkert bli mysigt. See ya!

BerlinmurenDag 2 - Vi följde med våra tyskar till deras skola och lyssnade på lektionerna: fysik och musik. Men först åt vi frukost i kafeterian. Förstod iaf ingenting på fysiken förutom att nån hade presentation om det mänskliga ögat, och att de fick tillbaka deras prov från optik-kapitlet. Lite hemskt var det, för läraren sa högt vad alla hade fått för betyg på proven och eleverna skrev även ner hur många som hade fått på varje betyg... So lucky I don't live in Germany! Sen hade vi musik, mycket roligare för de sjöng engelska låtar. Lunch i kafeterian, pannkakor blev det!
 
Vi drog hem efteråt, var hemma i nån minut innan vi åkte S-bahn till centrum för att möta upp Theresia och hennes tysk. Där var vi i nån timme och sedan vidare mot berlinmuren där de andra var. Fick en guide tur runt där men lyssnade inte så jättebra. När den var över fick alla göra vad de ville och då gick jag och några andra och fikade. Lite mysigt var det. Nu är jag tillbaka i hemmet och är asocial med min tysk. Vi båda sitter vid datorer och gör vår sak... hahah Kul med lite free-time. Ska nog kolla färdigt på en TBBT-episod innan jag gör mig redo för sängen. See ya!

StadtralleyDag 1 - Alla träffades på tågstationen 7.30 för att sedan ta tåget mot Gbg där flygplatsen låg. Det tog ca 1h för oss att flyga till Tyskland och där blev vi hämtade av våra tyskar och sen skulle vi hem till de för att lägga våra resväskor. Först så visste inte jag och min tysk vad vi skulle göra men vi bestämde oss för en promenad. Därefter åkte vi U-bahn in till stan för att möta upp hennes mamma. Hon var så snäll och bjöd mig på glass! (Mumma!) Till slut mötte vi upp med de andra för en Stadtralley. Alltså gå en runda i staden där man fick frågor om ställen och man skulle dessutom svara på dem... Vår grupp kom sist men det gjorde mig inget. Är helt förälskad i byggnaderna och själva staden känns så himla mysig! Skulle kunna gå hur länge som helst.
 
När vi kom tillbaka åt jag och min tysk en liten kvällsmellis eller hur man nu ska säga. Innan vi gick och la oss körde vi ett spel som heter Labyrinth! Och jag vann mohaha

Germany


Snart dags

Knappt en vecka kvar innan vi drar till Berlin! Har inte ens bestämt vad jag ska packa ner i väskan, men det ordnar sig säkert. Införskaffade mig två par nya short från H&M idag, en svart och en vit, basic är alltid bra att ha!
Det var egentligen tänkt att jag skulle vara med mina "gamla" vänner idag, men jag jobbade istället. Tråkigt att inte kunna umgås med dem men tjänade åtminstone lite cash! Nu ska jag kolla på lite serier, herrå.

Go to hell with it

ÄNTLIGEN ÄR ALLA PROV ÖVER!! Tror jag. Har känt mig som en död människa hela veckan och jag har inte tränat basket på en vecka... saknar det. eller inte. Önskar de kunde bygga en hel ny basketplan utomhus, alla som finns i vår stad suger balle. Korgarna är snea, linjerna syns knappt, planen är inte stor nog och marken är inte ens jämn. De har råd att lägga en massa pengar på ett jävla fotbollstadium som kostar flera miljoner, men inte en basketplan som knappt kostar över miljon? Det är inte så att vi inte har tillräckligt med fotbollsplaner överallt! Så himla dåligt av kommunen. 
 
Idag ska jag iaf slappa och va med lite kompisar senare. Har egentligen bara lust å stanna hemma, men det blir en aning för deppigt. VILL SOVA, men nej. Trevlig helg allesammans!

Prov

Var lite dålig på att uppdatera igår men jag håller på att plugga inför biologiprovet som är idag (och ja, klockan är över midnatt.) Jag har knappt pluggat på det innan, alltid sista minuten skit... Så får det gå när man inte orkar ta tag i saker. Har inte förbättrats alls på den fronten på flera år. Ska återgå till pluggandet, see ya.

Take me away from here.


För allt du bryr dig om


Slappt

Det var meningen att jag skulle plugga biologi imorse men under en av mina pauser hittade jag en jättebra manga som jag inte kunde sluta läsa... Känner mig så himla nördig!! Orkar inte med mig själv ibland. På onsdag har jag biologiprov som jag inte kan ett skit på så jag måste verkligen plugga. See ya.

Grönt är skönt


Morgon i Göteborg

Morsning korsning! Är fortfarande i Gbg, väntar i bilen på att mina föräldrar ska komma ut från casino. Var tidigare på en födelsedagsfest med massa chinese folks, gott med lite mat, tårta, glass och kaffe. Vi drog inte därifrån förrän fyra, och är nu på parkeringen. Hoppas de kommer snart, längtar rejält till min säng. See ya.

 


Älskar sommar

Slappade mest idag. Först tyska, sedan lång håla som bestod av thaimat och lite kemiplugg. Hjälpte pappa med att kratta (eller vad jag nu ska kalla det) gräset hemma och sedan solade jag på gården. Fyfan vad gött vädret var! Drog och jobbade nån timme med. Rita och Viki kom och gav mig glass!! Så goa kompisar man har, helt underbara! 

Slottskogen

 LOVINGCLOUD.BLOGG.SE